In het verkeer zijn we een echte heer!

Over de ganse school heen werd rond verkeer gewerkt.

In dit wero-thema hadden we aandacht voor stoepafspraken, het veilig leren oversteken, fietsafspraken, het nut van het dragen van een fluohes en fietshelm. Onze fietsvaardigheid werd geoefend in de turnlessen.

We deden met het tweede leerjaar ook een verkeerswandeling waarbij we aandacht hadden voor de verkeersregels, onze stoepafspraken en we oefenden het veilig oversteken over een zebrapad met en zonder verkeerslichten.

          

In de klas bekeken we ook enkele dolle avonturen van Zeppe en Zikki, leerden we aan de hand van een lied van Bassie en Adriaan hoe we moeten oversteken (= goed kijken naar links en rechts) en dansten we mee op het lied “helm op, fluo top”.

Onderstaand enkele linken:

Het verkeersthema werd afgesloten met de Strapdag. De kinderen kwamen die dag met een gepimpte fiets naar school. Een jury koos de mooiste gepimpte fietsen. Met de ganse school werd gezongen en gedanst op het straplied.

Onderstaand de link naar het straplied.

https://www.octopusplan.info/campagnes/strapdag/straplied/