Spiekpiet op bezoek

Vroeger dan gedacht is het thema over de Sint begonnen in onze klas…

Er zat namelijk op de kast in onze kring een spiekpiet. Een wat? hoor ik jullie denken…

Even uitleggen:

De Sint moet zich goed voorbereiden om naar ons land te komen. Hij wil weten welke kinderen er braaf zijn en welke ondeugend… Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Het zijn kleine Zwarte Pieten die zich bij de kinderen thuis of op school verstoppen. Ze bespieden de bewoners en brengen verslag uit bij de Sint met hun mobiele telefoontje. Op 5 december worden alle Spiekpietjes op de rug van een zwerm mereltjes weer naar Spanje gebracht. Hun taak voor het jaar zit erop! En dan kan Sinterklaas met de grote zwarte pieten langs alle huizen!

En ja, voor ik het vergeet, je mag Spiekpiet niet aanraken want dat heeft hij niet graag. Doe je het toch, dan trekt hij een grote streep door jouw verlanglijstje, opgepast dus!

Vele spiekgroetjes!