Kerstfeest

Voor de kerstvakantie hebben we in onze klas een kerstfeestje gehouden.

Samen met de juf maakten we één lange tafel die we versieren met onze zelfgemaakte engeltjes. Voor elk kind werd ook een bordje en beker geplaatst met een mooie servet op.

De juf vertelde bij de adventskrans en de lichtjes van de kerstboom het kerstverhaal en daarna smulden we van een lekkere boterkoek met warme chocolademelk.

Na het smullen van al dat lekkers, deden we een muzikaal pak. Er lag een cadeautje onder de kerstboom dat we nog niet mochten openmaken. Op de muziek moesten we het doorgeven aan elkaar. Telkens de muziek stopte, moest er een opdracht uitgevoerd worden zoals “maak enkele kerstsommetjes”, “zing een kerstlied”,… Gelukkig brachten we de opdrachten tot een goed einde, het pakje mocht open. Spannend!

Maar wat was dat nu, het pakje was, op één briefje na, leeg. Op het briefje stond een rebus. Aan de hand van een rebus ontdekten we de verstopplaats van de speelgoedzak. En ja hoor, daar zaten allemaal kleine cadeautjes in, voor ieder één.

Het kerstfeestje sloten we af met een mooie film “de sneeuwman”.

We wensen jullie allemaal een fijne vakantie toe en prettige feesten!

Een goed eind en een spetterend begin van 2024!!