Waarvoor dient het? Uit welke eeuw komt het?

Een handtondeuze voor koeien, een telefooon , een fototoestel, een weeghaak,... oude voorwerpen van vroeger. Hoe werken ze? Waarvoor dienen ze? Uit welk jaartal komen ze? En vooral in welke eeuw situeren ze zich? Dit onderzochten we allemaal in het 4de leerjaar. Met een eeuwenband lukte het ons goed. Bedankt om al die leerrijke voorwerpen mee te brengen naar de klas!!

Een handtondeuze voor koeien, een telefoon met draden, een weeghaak, een viewmaster, een handboor,… Wat zijn dat allemaal? Waarvoor dient het? Hoe werkt het? Uit welk jaartal komt het? En vooral uit welke eeuw komt het?

Aan de hand van onze eeuwenband hebben dit kunnen ontdekken.

Dank aan iedereen die deze kostbare voorwerpen durfde meegeven, en ons iets bijleerde over oude voorwerpen!