Schoolreis – Technopolis

Eindelijk was de dag daar, onze schoolreis naar Technopolis.

De kinderen keken er enorm naar uit om van alles te gaan beleven en ontdekken. Al waren er kinderen die mama en papa verteld hadden dat ze naar kinepolis gingen. 🙂

Het was een dag vol leuke ontdekkingen. Eerst mochten we een workshop volgen rond het computerprogramma ‘Scratch’. We kunnen dit goed gebruiken voor ons computationeel denken. We hebben er geleerd hoe we computerspelletjes zelf kunnen gaan bouwen. Onze held moest zoveel mogelijk appeltjes eten, maar opgelet want de draak kon je doden. De kinderen waren dolenthousiast!

Tijdens de lunch kregen we een drankje en een dessertje aangeboden. Nadien mochten we genieten van een wervelende show waarin we steeds in groepjes mochten raden wat de uitkomst van een proefje zou kunnen zijn. Heel spannend! We zagen zelf een man die met zijn trompet kon vuurspuwen. We konden natuurlijk ook zelf allerlei zaken gaan ontdekken en proefjes gaan uitproberen.

Moe maar met onze rugzak vol verhalen en onze avonturen die we beleefd hadden gingen we voldaan terug de bus op richting Kluizen. Wat hadden we een fijne schoolreis!