Liefde is … samen op pad gaan!

Tijdens de verkeersweken gingen we een paar keer op stap. We keken naar het verkeer op straat: wie en wat zien we op de weg, op het fietspad, op het zebrapad, op het voetpad …? We leerden hoe we moeten oversteken zonder en met een zebrapad, met verkeerslichten en leerden we dat we altijd moeten luisteren naar politiesignalen

                           

We sloegen ook de wegenwerken gade.

We kwamen meer te weten over gevaarsborden (PAS OP), gebodsborden (JE MOET), verbodsborden (JE MAG NIET) en aanwijzingsborden (KIJK, HIER IS). Op onze school hebben en maakten we onze eigen borden.

Op vrijdag, 22 september was het STRAPDAG! We hielden een pimp je fiets/ je eigen wedstrijd.  Wat waren ze mooi gepimpt.

                       

We brachten ook een bezoek aan de carwash en bandencentrale. Daar werd alles spik en spaan op kleutertaal verteld hoe vuile voertuigen na een wasbeurt terug blinken als spiegels.

        

Op woensdag , 27 september was het de dag van de sportclubs! We bekeken filmpjes van de sporten die de kleuters graag bekeken en uitvoerden. We zochten ook naar filmpjes van sporten die worden uitgevoerd met verschillende voertuigen. Wat waren het er veel.

Nieuw thema: jarig!