Katholieke basisschool

De Kleine Prins

Kluizen


Derde kleuterklas

 Contacteer Juf Cindy

Nieuws

Kerstmis in de stal!

 Nadat we Sint en zijn Pieten hadden uitgezwaaid, was het tijd om nog te feesten: Kerstfeest en Nieuwjaar!

 De eerste week werd het Kerstverhaal onder de loep genomen: we beluisterden en bekeken het verhaal op verschillende manieren: prentenboek, media, waarneming, rollenspel,.... Wie komt er in het verhaal voor, wat deden ze, waarom kwamen Maria en Jozef in een stal terecht, wat doen de herders, wat brachten de koningen,.... zijn een paar vragen van de vele vragen die we onderzochten.

Zorg je mee voor de natuur?

 

 De aarde is ziek... dat horen we al een tijdje vertellen. sad Maar kunnen we de aarde terug beter maken en hoe.....

We gingen eerst met z'n allen, de kleuterschool, naar een toneelvoorstelling "SNOW". Een pinguin liet ons zien wat er niet goed gaat met de aarde: opwarming en egoïsme en hoe we de wereld kunnen redden. De kleuters vonden het een hele , leuke belevenis.

Wapenstilstand!

 Na elke vakantie hebben we een themaloze week maar deze week werd het anders, .... heel anders!

 Toen de kleuters op de kalender zagen dat er geen school op vrijdag 11 november was en niet wisten waarom, werd het tijd om een geschiedenislesje te geven: WAPENSTILSTAND.

Herfst, wat heb je te koop?

 

  OKTOBER, tijd om eens te kijken wat de herfst ons te bieden heeft.

  Op een mooie, zonnige herfstdag maakten we een herfstwandeling en genoten we van herfsttaferelen. In het park zochten we paddenstoelen , bladeren en vruchten, maar we vonden vooral héél véél takken. Na het spelen tussen en in de bomen keerden we blijgezind en geladen terug naar de klas.

Met Aya in het verkeer!

   

  Kennen jullie Aya? Aya is een leuk ruimtewezentje van de melkweg. Hij maakt met zijn twee vrienden, Otto en Belle, ons op een speelse manier veilig wegwijs in het verkeer.

                                                                                        

 

Een dag in de Rikkiklas ...

 

     Daar gaan we dan... een nieuw schooljaar tegemoet in de laatste kleuterklas!

 De eerste weken hebben we tijd genomen om ons aan te passen aan de juf en aan onze klasgenootjes.                                                             We nemen de tijd om terug te wennen aan het dagritme in de klas. We herhalen en leren oude en nieuwe klasafspraken en regels.   We ontdekken bekende hoeken: bouwhoek, knutselhoek, boekenhoek ... en nieuwe hoeken in de klas: lees-en schrijfhoek, techniekkast, knutselkast...