Klasblog

Juf Sofie

Blog derde leerjaar
Contacteer Juf Sofie

Naar het bos!

Op 24 oktober gingen we samen met het 4de leerjaar op uitstap naar het bos.

We hadden geen slechtere dag kunnen uitkiezen, Wat een weer…

Toch gingen we vol goede moed in de voormiddag op pad met een winkelkarretje, op zoek naar producten die we kunnen kopen in de supermarkt maar waarvan we de grondstof kunnen vinden in het bos. Wat een leerrijke ervaring was dat!

Na ons lekker lunchpakket, En de heerlijke brownies van Kamiel, was de regen gelukkig verdwenen In de namiddag kwam zelf de zon te voorschijn.

We trokken het bos in, opnieuw met een duidelijke missie. We gingen opzoek naar sporen van dieren, verschillende bladeren, paddenstoelen. geluiden van het bos,…

Gelukkig kwam na regen , zonneschijn en werd het alweer een onvergetelijke dag!

We gingen met onze klas 3 dagen sporten aan de hoge wal. Wat vonden we dit hele fijne dagen.  Bedankt aan alle sportleerkrachten die ons deze onvergetelijke dagen gegeven hebben.

Welkom!

Ik heet alle kinderen van harte welkom in het derde leerjaar!
De eerste 2 weken hebben we al achter de rug. We hebben elkaar leren kennen, de klas, de klaswerking en onze nieuwe klasgenoten.
Ondertussen zijn we al de beste vrienden!

Elke ochtend oefenen we onze tafels, we doen dit via de computers. Heerlijk vinden de kinderen dit.

We hebben ook al kennisgemaakt met het nieuwe jaarthema… De onthulling hiervan viel wat in duigen door het mindere weer op 1 september.
Voor wie het nog niet wist, ons jaarthema is – eeuwige en oprechte liefde -.

Vrijdag hebben we ook al onze eerste les techniek voor dit schooljaar gehad, We maakten overheerlijke smoothies! De kinderen hadden er veel zin in, deden super goed hun best en achteraf smulden we ons buikje vol.

We hebben heel veel zin in dit schooljaar, op naar meer!