Klasblog

Juf Sofie

Blog derde leerjaar
Contacteer Juf Sofie

vaderdag

We trokken nog eens onze kookschorten aan en gingen achter de kookpotten staan.

Deze keer maakten we mayonaise en ketchup, Voordat we onze overheerlijke mayo en ketchup inpakten om cadeau te geven aan de allerliefste papa’s gingen we natuurlijk zelf eens proeven. Wat smaakten die sausjes overheerlijk met een frietje erbij!  Wil je ons recept kennen voor de mayonaise?

Dit heb je nodig:

 • 4 eieren
 • 1 eetlepel natuurazijn
 • 1 eetlepel lauw water
 • 1 eetlepel scherpe mosterd
 • 4 deciliters arachideolie (of fijne slaolie)
 • pepers
 • zout

en zo ga je aan de slag:

 • Doe enkel de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.
 • Doe er de azijn, het water en de mosterd bij.
 • Plaats de garde in de pot en klop alles los. Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de garde mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
 • Proef, kruid met peper en zout, en roer.

Smakelijk!

Op goede vrijdag hebben het 2de, 3de en 4de leerjaar in de kerk de kruisweg gevolgd. Bij iedere statie lazen we het passende verhaal voor. Er was bij elke statie een schilderij van de kinderen gemaakt. We hebben een gebedje gedaan, en liederen gezongen. Het was een ingetogen uitstap.

Eindelijk was de dag daar, onze schoolreis naar Technopolis.

De kinderen keken er enorm naar uit om van alles te gaan beleven en ontdekken. Al waren er kinderen die mama en papa verteld hadden dat ze naar kinepolis gingen. 🙂

Het was een dag vol leuke ontdekkingen. Eerst mochten we een workshop volgen rond het computerprogramma ‘Scratch’. We kunnen dit goed gebruiken voor ons computationeel denken. We hebben er geleerd hoe we computerspelletjes zelf kunnen gaan bouwen. Onze held moest zoveel mogelijk appeltjes eten, maar opgelet want de draak kon je doden. De kinderen waren dolenthousiast!

Tijdens de lunch kregen we een drankje en een dessertje aangeboden. Nadien mochten we genieten van een wervelende show waarin we steeds in groepjes mochten raden wat de uitkomst van een proefje zou kunnen zijn. Heel spannend! We zagen zelf een man die met zijn trompet kon vuurspuwen. We konden natuurlijk ook zelf allerlei zaken gaan ontdekken en proefjes gaan uitproberen.

Moe maar met onze rugzak vol verhalen en onze avonturen die we beleefd hadden gingen we voldaan terug de bus op richting Kluizen. Wat hadden we een fijne schoolreis!

         

tussen 4 vuren!

We gingen met meester Laurens op woensdagnamiddag gaan sporten. We probeerden tegen een aantal andere Evergemse scholen te winnen.

We hebben ons goed verdedigd!

Maar wat nog leuker was, we speelden als goede vrienden en maakten veel plezier!

 

Wij gingen samen met het vierde leerjaar op onderzoek hoe het mogelijk is om zuiver water thuis en op school uit onze kraan te krijgen. Te voet naar het spaarbekken van Kluizen onder een stralend zonnetje.  Willy en Maarten gaven ons een leerrijke rondleiding. Stap voor stap kwamen we te weten hoe dat heerlijke water door onze kranen stroomt! 

De kinderen waren heel enthousiast, en zijn overtuigd! Ze komen sindsdien met hun prachtige drinkfles die ze kregen naar school.

 

Op 24 oktober gingen we samen met het 4de leerjaar op uitstap naar het bos.

We hadden geen slechtere dag kunnen uitkiezen, Wat een weer…

Toch gingen we vol goede moed in de voormiddag op pad met een winkelkarretje, op zoek naar producten die we kunnen kopen in de supermarkt maar waarvan we de grondstof kunnen vinden in het bos. Wat een leerrijke ervaring was dat!

Na ons lekker lunchpakket, En de heerlijke brownies van Kamiel, was de regen gelukkig verdwenen In de namiddag kwam zelf de zon te voorschijn.

We trokken het bos in, opnieuw met een duidelijke missie. We gingen opzoek naar sporen van dieren, verschillende bladeren, paddenstoelen. geluiden van het bos,…

Gelukkig kwam na regen , zonneschijn en werd het alweer een onvergetelijke dag!

We gingen met onze klas 3 dagen sporten aan de hoge wal. Wat vonden we dit hele fijne dagen.  Bedankt aan alle sportleerkrachten die ons deze onvergetelijke dagen gegeven hebben.

Welkom!

Ik heet alle kinderen van harte welkom in het derde leerjaar!
De eerste 2 weken hebben we al achter de rug. We hebben elkaar leren kennen, de klas, de klaswerking en onze nieuwe klasgenoten.
Ondertussen zijn we al de beste vrienden!

Elke ochtend oefenen we onze tafels, we doen dit via de computers. Heerlijk vinden de kinderen dit.

We hebben ook al kennisgemaakt met het nieuwe jaarthema… De onthulling hiervan viel wat in duigen door het mindere weer op 1 september.
Voor wie het nog niet wist, ons jaarthema is – eeuwige en oprechte liefde -.

Vrijdag hebben we ook al onze eerste les techniek voor dit schooljaar gehad, We maakten overheerlijke smoothies! De kinderen hadden er veel zin in, deden super goed hun best en achteraf smulden we ons buikje vol.

We hebben heel veel zin in dit schooljaar, op naar meer!