Klasblog

Juf Patricia

Blog vierde leerjaar
Contacteer Juf Patricia

Boekbesprekingen doen lezen!

Boekbespreking en - promotie - juf veerle

De kinderen van het 4de leerjaar hebben prachtige boekbesprekingen gegeven. Zo waren er na elke boekbespreking kinderen die graag het boek willen lezen van hun klasgenoot. Voor de komende zomer geef ik hieronder de lijst met boeken die jullie gekozen hebben. Zo kunnen jullie steeds het juiste boek vinden om in de komende periode te lezen. Heel veel leesplezier!

 1. Victor: Flip fiasco
 2. Imke: De ponyclub 
 3. Renée: Donkere getallen, zwarte gaten 
 4. Vince: Tuinman priknetel 
 5. Maxim: Moordkuil 
 6. Marie-Lou: Show up 
 7. Jeppe: De laatste wolf 
 8. Arthur: De Koning van Katoren 
 9. Ferre: De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen 
 10. Odil: Het leven van een loser: Achter de schermen
 11. Mateo: Ik ben Frederik zei Frederik 
 12. Cas: Hamstersaurus rex 
 13. Jérome: De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen 
 14. Bent: Mijn hamster in de ruimte 
 15. Clara: Het leven van een loser 
 16. Mattis: Geronimo Stilton: De binding van de zwarte pijl 

In de bib vind je zeker deze titels! Je kan het altijd vragen aan een medewerker van de bibliotheek.

 

De overgroot-oma en -opa van Cas zijn zo lief voor ons geweest! Ze kwamen ons tekenles geven, en brachten hiervoor allerlei attributen mee. Onze tekenkunsten zijn er enorm op vooruit gegaan sindsdien. Het tekenboekje dat ze ons cadeau gaven is bij sommigen van de klas al heel vaak gebruikt.

Dankjewel oma en opa! Jullie hebben ons een onvergetelijke vrijdagnamiddag gegeven!

Op goede vrijdag hebben het 2de, 3de en 4de leerjaar in de kerk de kruisweg gevolgd. Bij iedere statie lazen we het passende verhaal voor. Er was bij elke statie een schilderij van de kinderen gemaakt. We hebben een gebedje gedaan, en liederen gezongen. Het was een ingetogen uitstap.

Technopolis heeft ons betoverd met allerlei technische en fysica proefjes. Het was een plek waar iedereen zich kon uitleven in de wereld van techniek. We mochten ook een show zien waar we konden proeven van fysica. Het was zoooo fijn om ook eens een echte computermeester aan het werk te zien, die ons leerde zelf een game te maken! Hoe cool is dat?! Onderweg op de bus was het rustig, sommigen hadden een spelletje mee, en dat gaf een heel aangename sfeer. Technopolis was een hele toffe schoolreis!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen met het derde leerjaar gingen we te voet naar het waterspaarbekken. Daar leerden we over hoe het mogelijk is om zo lekker en zuiver water uit ons kraantje thuis en op school te krijgen. We zijn overtuigd. Vanaf nu alleen nog heerlijk water uit het Spaarbekken van Kluizen!

Hartelijk dank aan Willy en Maarten voor de hartelijke en leerrijke ontvangst!

 

 

We vierden carnaval in stijl! Met een stoet trokken we de straat op. We kwamen zelfs in de krant! Het vierde leerjaar heeft hun best gedaan om origineel gekleed te gaan. Iedereen had respect voor kinderen die liever niet verkleed gingen. Het was een heel fijn gebeuren! Vooral de frietjes in de klas van het oudercomité waren een heerlijk en gezellig gebeuren. Hartelijk dank aan alle mensen die hiervoor gezorgd hebben!

Samen met het eerste en het vierde leerjaar maakten we praalwagens rond het thema carnaval.

De voorwaarde bij het maken van de praalwagen was, dat die kon rijden zoals een echte wagen in een stoet.

We maakten samen een ontwerp en dachten na over wat we konden gebruiken voor de wielen en hun as.

Eenmaal we dat gevonden hadden, gingen we aan de slag.

Het vierde leerjaar hielp met behulp van een lijmpistool de onderdelen aan elkaar te hangen.

We versierden daarna onze praalwagen naar hartenlust.

Het was een hele fijne namiddag!

Zijn onze praalwagens niet mooi?

De krant lezen kan nu ook in het 4de. De kinderen van het 4de leerjaar mochten hun creativiteit gebruiken om onze boeken wat aantrekkelijker te maken. De nieuwe indeling is makkelijker om een boek te zoeken. Lezen wordt alleen maar leuker op die manier! Alle kinderboeken vanaf 2014 die niet meer gelezen worden, en die misschien anders naar de kringloop gedaan worden, zijn heel welkom in onze vernieuwde boekenhoek!

Welke namen zullen de speelpleinen krijgen in de kindergemeenteraad? Zelfs Maxime lost niets. Dit is werkelijk een geheim waar iedereen nieuwsgierig naar is. Binnenkort weten we weten we het!

We wensen alle mama’s, papa’s, oma’s, opa’s en iedereen van jullie familie, maar ook al onze vrienden een gezond en gelukkig 2024 toe! Dit deden we toepasselijk met heel veilig vuurwerk!

Als voorbereiding op onze moeilijkste techniekles, knutselden we eerst een mooie kerstboom op een schoendoosdeksel.

We leerden in de les techniek dat we de lampjes in de kerstboom parallel of in serie konden plaatsen. Dit was moeilijk om de plaatsen in de boom. Gelukkig hadden we 4 helden die deze les mee hebben getrotseerd. De papa van Ferre, de papa van Mateo samen met Jelle, en mijn eigen papa.

De resultaten mogen er zijn! Wat een prachtige kerstbomen!

Hartelijk dank aan die 4 stoere mannen die ons hebben geholpen met zoveel geduld!

Met een winkelkarretje gingen we op zoek in het bos naar producten die gemaakt zijn uit planten uit het bos. We vonden er heel wat! De regen hield ons niet tegen om ook pret te beleven in dit heerlijke bos!

Bedankt aan alle chauffeurs die zo vriendelijk waren om ons daarheen te voeren!

Een handtondeuze voor koeien, een telefooon , een fototoestel, een weeghaak,... oude voorwerpen van vroeger. Hoe werken ze? Waarvoor dienen ze? Uit welk jaartal komen ze? En vooral in welke eeuw situeren ze zich? Dit onderzochten we allemaal in het 4de leerjaar. Met een eeuwenband lukte het ons goed. Bedankt om al die leerrijke voorwerpen mee te brengen naar de klas!!

Een handtondeuze voor koeien, een telefoon met draden, een weeghaak, een viewmaster, een handboor,… Wat zijn dat allemaal? Waarvoor dient het? Hoe werkt het? Uit welk jaartal komt het? En vooral uit welke eeuw komt het?

Aan de hand van onze eeuwenband hebben dit kunnen ontdekken.

Dank aan iedereen die deze kostbare voorwerpen durfde meegeven, en ons iets bijleerde over oude voorwerpen!

 

Proficiat aan alle deelnemers van 44e scholencross!

Heel wat lopers liepen woensdag 27 september de 44e scholencross op Doornzele Dries. Alle Evergemse lagere scholen waren vertegenwoordigd. Kinderen vanaf het eerste schooljaar, middelbare scholieren, ouders, leerkrachten en directie gaven het beste van zichzelf.

In onze klas zijn er ook veel sportievelingen die andere sporten uitoefenen dan atletiek en in verschillende sportclubs zitten.

                Waar zijn de gevaarlijke verkeerspunten in ons dorp? Hoe zouden we het verkeer nog veiliger kunnen maken? Op wat moeten we letten als we oversteken met of zonder lichten, met of zonder zebrapad… Dat zijn allemaal vragen waar we antwoord op zochten tijdens onze wandeling.