Klasblog

Juf Cindy

Blog derde kleuterklas
Contacteer Juf Cindy

Herdenking 11 november

Proficiat aan de juffen en de kinderen van de derde kleuterklas en het vijfde leerjaar voor hun prachtige inbreng op de herdenking van Wapenstilstand aan het monument in ons dorp!

Tijdens de verkeersweken gingen we een paar keer op stap. We keken naar het verkeer op straat: wie en wat zien we op de weg, op het fietspad, op het zebrapad, op het voetpad …? We leerden hoe we moeten oversteken zonder en met een zebrapad, met verkeerslichten en leerden we dat we altijd moeten luisteren naar politiesignalen

                           

We sloegen ook de wegenwerken gade.

We kwamen meer te weten over gevaarsborden (PAS OP), gebodsborden (JE MOET), verbodsborden (JE MAG NIET) en aanwijzingsborden (KIJK, HIER IS). Op onze school hebben en maakten we onze eigen borden.

Op vrijdag, 22 september was het STRAPDAG! We hielden een pimp je fiets/ je eigen wedstrijd.  Wat waren ze mooi gepimpt.

                       

We brachten ook een bezoek aan de carwash en bandencentrale. Daar werd alles spik en spaan op kleutertaal verteld hoe vuile voertuigen na een wasbeurt terug blinken als spiegels.

        

Op woensdag , 27 september was het de dag van de sportclubs! We bekeken filmpjes van de sporten die de kleuters graag bekeken en uitvoerden. We zochten ook naar filmpjes van sporten die worden uitgevoerd met verschillende voertuigen. Wat waren het er veel.

Nieuw thema: jarig!

Liefde is … genieten van het weer!

Dit konden we spijtig genoeg niet ervaren op de eerste schooldag . Maar algauw kwam daar verandering in en konden we genieten van het mooie weer en van heel veel andere lieve dingen: we praatten over liefde en maakten een hartje met hartjes en een tekening waarvan we  heel blij worden.

Liefde is … blij zijn met elkaar!

We leerden de lieve Rikki, onze klaspop en zijn vrienden kennen. We mochten een nieuw klasvriendje verwelkomen in onze klas. Dag Camille, kom er gezellig bij.

Liefde is … uit de bol gaan en samenwerken!

     

 

We ontdekten bekende en nieuwe hoeken in de klas met hun klasafspraken en klasregels. Maar natuurlijk ook hoe we alles terug moeten juist sorteren en netjes opruimen. Ondertussen leerden we ook wat over de vormen: een driehoek, een cirkel, een rechthoek, een vierkant en een heart

                                 

                                           

  

                                                                                                           Nieuw thema: het verkeer!