Katholieke basisschool

De Kleine Prins

Kluizen


Zesde leerjaar B

 Contacteer Juf Céline

Blog zesde leerjaar B

Kersttocht

Tijdens de adventsperiode verzamelen we met onze school naar jaarlijkse gewoonte, producten in voor de Tinten. De Tinten is een organisatie in Gent die hulp bieden aan vluchtelingen, mensen zonder papieren, mensen die door omstandigheden niet meer in hun land kunnen wonen,...
De laatste dag voor de kerstvakantie zijn we met het 5e en 6e leerjaar naar Gent geweest om de producten die we met onze school hebben ingezameld, te gaan afgeven.

Sinterklaasactiviteit met het 1e leerjaar

We hebben met het eerste leerjaar heel wat activiteiten voorbereid rond het thema “Sinterklaas” om ons pete- of metekind eens in de watten te leggen.
De kinderen konden kiezen uit een kookactiviteit, een pietenparcours afleggen, muziekpak, dansen, knutselen, filmpjes maken,...
Bij het koken gingen de kinderen pannenkoeken bakken. Bij het pietenparcours moesten de kinderen parcours met obstakels afleggen met de fiets.

Grootouderfeest - Voorleesfeest

Op 22-11-’17 werd er in het 5de en 6de leerjaar een grootouderfeest georganiseerd.
De eerste groep grootouders werden om 9 uur verwacht en de tweede groep om 10u30. Ze werden welkom geheten in de klas van hun kleinkind. De grootouders werden verwend met mooie verhalen uit het boek "Geluk voor kinderen" van Leo Bormans.  De verhalen werden voorgelezen door hun kleinkind. Na afloop van een verhaal werden er bijpassende levensvragen gesteld waardoor de grootouders nog wat meer te weten kwamen over hun kleinkind en omgekeerd. 

Op stap naar het secundair: Sint-Laurens te Zelzate

We zijn op maandag 13 november met het 6de leerjaar naar de middelbare school Sint - Laurens geweest.
We zijn ‘s morgens op school opgehaald met de bus en zijn dan naar Zelzate vertrokken.
In de voormiddag hebben we eerst een les Wiskunde gekregen over driehoeken.
Daarna hebben we een les Frans gehad over de cijfers tot honderd van mevrouw Hermans.
Om de voormiddag af te sluiten hebben we nog een les muziek gekregen.
We deden body percussion.

Verkeersdag

We gingen met de fiets naar het kasteel van Wippelgem omdat het verkeersdag was. We kwamen toe en we kregen uitleg van Joke Peeters(Mama van Zara). We gingen naar onze eerste activiteit en dat was de tuimelwagen. Dat vonden we super leuk. Dan gingen we naar onze 2de activiteit. Daar kregen we uitleg van meester Jelle over de dode hoek. We moesten ook een formulier invullen. Daarna gingen we naar de vrachtwagen om te kijken wat die “dode hoek” nu precies is. We mochten zelf in de vrachtwagen zitten. Dat  was een leuke ervaring.

Daarna was het lunch-tijd.